Tévék és rádiók

Aki úgy dönt, hogy bevállal egy kis túrát a Tétényi-fennsík délnyugati csücskébe, és ellátogat Diósdra, a Géza fejedelem utca végébe, az betekintést nyerhet a magyar műsorszórás immár 92 éves történetébe a Rádió- és Televíziómúzeumban. Jelenleg ugyan kizárólag bejelentkezéssel látogatható, de nagyon megéri időpontot kérni.

A helyszín önmagában is érdekes – a terep, a panoráma, az épület kívül és belül –, de a kiállítás anyagát szintén nagy gondossággal állították össze és rendezték el, hogy az ideérkezők minél pontosabb képet alkothassanak arról, hogyan nézett ki és miképpen működött az egykori rádióállomás. A különböző kép- és hangrögzítő, valamint kép- és hangközvetítő berendezések egymást követő típusainak, fejlesztéseinek felsorakoztatása mentén megismerhető és áttekinthető a magyar rádiózás és televíziózás eddigi útja.

RadioTvMuseum_VidG
(Fotó: Vid Gabriella)

A tárlat sok különlegességet tartalmaz, így nemcsak azok számára szolgál meglepetésekkel, akiknek egy magnó vagy lemezjátszó nem számít hétköznapi tárgynak, hanem azoknak is, akik ilyen készülékek között nőttek fel.

Vid Gabriella

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s