Téli gyerek

Télen születtem. Téli gyerek vagyok. Ebből több minden fakad.

Az egyik, hogy szeretem a telet. A másik, hogy nem vagyok fázós. A harmadik, hogy e kettőnek hála, szívesen utazom el hideg helyekre is. A kedvenceim Finnország és Norvégia. A negyedik, hogy a tél kellékei – sálak, kesztyűk, sapkák és csizmák – mindig könnyen hozzáférhetően várakoznak a szekrényeinkben. Az ötödik, hogy imádom a havat, a szánkózást, a korán sötétedő napok misztikumát, de a hazaérkezést és az olvasósarokba kucorodást könyvvel meg meleg teával legalább annyira.

Bodor Fruzsi
(Fotó: Vid Gabriella)

Persze nagyon örülök, hogy a mérsékelt éghajlati övben négy évszak váltogatja egymást, mert télimádat ide vagy oda, a nyár az fantasztikus! Kevés ruha, kevés konvenció, kevés körülményeskedés és kevés kötöttség. (Már akinek.) A tavaszi és az őszi színpompa, a felélénkülés és az elcsendesedés, valamint hogy éppen nem túl meleg vagy pont nem túl hideg az idő, hát az kihagyhatatlan. Na, és a lehetőség, hogy az ember el is utazhat oda, ahol más évszak van: hab a tortán! (Tudjuk, drága hab.)

Mikulásváró
(Desszert.Neked: Bodor Hédi)

Nem egyszerűen télen születtem, hanem éppen december közepén. Nekem a születésnapom évösszegzés, évzárás és akarva-akaratlan az újévkezdéshez kapcsolódó célkitűzések és tervezgetések ideje. A ’decemberiségemnek’ tulajdonítom az örömre való fokozott fogékonyságomat és külön képességemet is, amit mindenbe, amit csinálok, bele tudok vinni. És ezt próbálom átadni mindazoknak, akik körülvesznek, akiket tanítok, akiknek és akikkel játszom, dolgozom, és leginkább azoknak, akikhez a legjobban kötődöm.

❄ Vid Gabriella ❄

Orava
(Fotó: Vid Gabriella)
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s